Als producent of importeur van zonnepanelen heeft u een aantal verplichtingen rond de organisatie en financiering van de inzameling en recycling van uw panelen. Dit is uw wettelijke producentenverantwoordelijkheid. Tot nu toe voerden wij – PV CYCLE Nederland – die verantwoordelijkheid voor u uit. Per 1 maart 2021 neemt Stichting Organisatie Producentenverantwoordelijkheid E-waste Nederland (OPEN) de invulling van uw producentenverantwoordelijkheid over. Vanaf die datum bent u verplicht om zich bij OPEN aan te sluiten en een afvalbeheerbijdrage aan OPEN af te dragen.

Meer informatie over de aanleiding tot oprichting van één centrale organisatie vind u in de bijgevoegde brief.

WAT BETEKENT DEZE TRANSITIE VOOR U?

In de bijgaande brief informeren wij u over de gevolgen van deze transitie. Ook leest u daarin wat de nieuwe rol van PV CYCLE Nederland wordt en welke voordelen dat voor u heeft. Daarnaast vindt u in de bijlagen enkele documenten die van belang zijn voor de overgang.

MEER WETEN?

Heeft u na het lezen van de brief nog vragen over de overgang naar OPEN en uw deelname aan PV CYCLE Nederland? Neemt u dan gerust contact met ons op. Wij zijn te bereiken via netherlands (at) pvcycle.org of op telefoonnummer 079-80 80 173.